REFISZ

reformatus

márc.22

lelki gondozás netes Sok szövegs

16326461 1338665102871266 1932286808 o

SFbBox by psd to wordpress

banner végleges2

Hogyan tisztíts ásót?

REFISZ felkészítő hétvége az SDG-ben

„Ő pedig így szólt hozzájuk: Jöjjetek velem csak ti magatok egy lakatlan helyre, és pihenjetek meg egy kissé." (Lk. 6:12.)


Ez a mondat közvetlenül az ötezer ember megvendégelésének csodája előtt olvasható a Bibliában. Bár a megpihenésre Jézusnak és a tizenkét tanítványnak végül nem volt lehetősége, ez az ige rámutat, hogy milyen fontos elvonulni, felkészülni a nagy próbatételek, nagy tettek előtt.


Ez volt a célja a REFISZ balatonszárszói felkészítő hétvégéjének is, ahol a leendő kiscsoportvezetők gyűltek össze ötletelni, lelkileg feltöltődni. Péntek este maratoni elnökségivel tettük próbára amúgy is kissé igénybe vett szervezetünket. Hála Istennek, nem hiába, ráadásul másnap alvási zavarokra sem sokan panaszkodtunk.  A tényleges brainstorming szombat délelőtt kezdődött a napsütötte röpipályán. Némi csapatépítés után közösen megterveztük a hetet, összedobtuk ötleteinket a témával kapcsolatban. Rengeteg szempont merült fel, nagy munka volt ezeket összefésülni, összhangba hozni a kijelölt igével, ráadásul felosztani hét napra, de sikerült, és a nap végén még Pogrányi Károly nagytiszteletű úr is elismerően jegyezte meg: „Gyerekek, ez szép lett."  Este (vagy inkább éjszaka) letisztáztunk még néhány gyakorlati tudnivalót. Elképesztő, hogy mennyi szolgálattevő összehangolt munkája kell egy ilyen táborhoz!
Nem maradhatott el azonban a lelki felkészülés, az Istenre hangolódás sem, hiszen ez is fontos szerepet játszik abban, hogy hitelesen tudjuk-e közvetíteni a ránk bízottakat. Ahogyan a földműves gondoskodik arról, hogy ásója tiszta és rozsdamentes legyen, úgy kell(ene) nekünk is gondoskodni testünkről, lelkünkről, hiszen odaszántuk Istennek szolgálatra.
A közös áhítatok és az istentisztelet során – melyen úrvacsorai közösségben is együtt lehettünk –, megtapasztalhattuk e tanítás igazságát. A dicsőítésben hálát adhattunk Istennek, és különösen jó volt emlékezni arra, hogy a növekedést Ő adja, és lehetünk teljesen szabadok, örömteljesek a szolgálatban.
A hét első napjára egy (testileg) ugyan fáradt, de összekovácsolódott kis csapat hagyhatta el az SDG Hotelt, már majdnem készen a bevetésre, körülbelül kétszáz fiatal lelki megvendégelésére.

Didaktikai folyt. köv. július harmincadikán! 

KM

eu tabla 141

1 2

eu tabla

nea logo

reflogo

parokia logo

csplogo crop

sdg2

Joomla! hibakereső konzol

Munkamenet

Profilinformációk

Memóriahasználat

Adatbázis lekérdezések